NEWS

Interview

Emiel Demelin

"jeugdproduct KSK Wenduine"

"Mijn droom is om een belangrijke speler te worden"

Emiel, hoe voel je je bij KSKW?


Goed, ik voel me gewaardeerd door de spelers, trainers en het bestuur door mijn inzet en prestaties dit seizoen.


Ik blijf hard werken en elke week tonen dat ik mijn plek verdien.


Emiel, je bent een jeugdproduct van KSKW, Dit jaar startte je je seizoen bij de beloften. Enkel maanden later ben je sterhouder bij de A-Kern, hoe blik je hier op terug?


Ik geloofde dat ik na mijn prestaties vorig jaar bij de beloften en enkele keren bij de A-kern klaar was voor een basisplaats dit jaar.


Ondanks een wat tegenvallende voorbereiding bleef ik vechten voor mijn kans. Toen die kwam tegen Eendracht Brugge, greep ik die met beide handen en bewees dat ik een waardevolle speler ben voor de A-kern.


Sindsdien heb ik dat niveau weten vast te houden. Ervaren spelers zoals Laurent, Ryan en Meindert hebben mij hier veel bij geholpen en mij altijd gemotiveerd en gepusht om van mij een betere speler te maken waarvoor ik hun dankbaar ben.


Wat is je droom binnen onze club?


Mijn droom is om een belangrijke speler te worden waarop het team elke week kan rekenen. Ik wil met het team promoveren naar 3de provinciale, vooral om mijn groei als speler te bevorderen en zo veel bij te leren.


Mijn focus ligt op het maximaliseren van mijn potentieel en voortdurend te verbeteren.


Een dikke pluim naar onze voorzitter en alle bestuursleden (ook de vrijwilligers) om deze club aangenaam te maken. Ik ben hier heel gelukkig.

T1 Galle verlengt:


Wouter Galle heeft zijn toewijding aan KSK Wenduine opnieuw bevestigd door zijn contract als hoofdtrainer (T1) te verlengen.


Zijn vermogen om tactische concepten te implementeren, zijn aandacht voor detail en zijn vermogen om het beste uit zijn spelers te halen, maken hem een waardevolle troef voor de club.


In een reactie op zijn contractverlenging sprak Galle zijn dankbaarheid uit naar de clubleiding, stafleden en spelers voor het vertrouwen dat in hem gesteld wordt. Hij benadrukte ook zijn enthousiasme om voort te bouwen op de successen van het afgelopen seizoen en om


samen met het team nieuwe hoogten te bereiken.

Reactie Dieter Malfait:

"De onmiskenbare ambitie van de club, die zorgvuldig nieuwe versterkingen heeft binnengehaald en onwrikbaar vertrouwen blijft behouden in de huidige trainerstaf, heeft mij moeiteloos overtuigd om komend seizoen mijn werk en gezinsleven te verenigen met de rol van assistent-trainer bij deze hartverwarmende vereniging."

Reactie Kris Deceuninck:

"Ik ben oprecht verheugd dat Wenduine opnieuw het vertrouwen heeft uitgesproken om mij nog een jaar te verwelkomen als T3.


Ons beloftenteam heeft zich dit jaar al bewezen door enkele talentvolle spelers door te schuiven naar de A-kern. Het komende jaar zullen we dezelfde koers volgen, strevend naar succes voor beide teams.


De samenwerking met Wouter en Dieter verloopt vlot en gezamenlijk zullen we ons inzetten om Wenduine vooruit te stuwen en op de kaart te zetten."


Galle, Malfait & Deceuninck 

verlengen hun contract!



Maenhout, Sypré, Vandewalle & Amys naar KSK Wenduine.

Dieter Maenhout

"Eigenlijk was het de bedoeling om in 2e provinciale te blijven spelen, maar heel wat vrienden waren aan hun laatste voetbaljaar bezig of beslisten van niet verder te spelen in 2e provinciale."


"Gezien de vele vertrekkers (belangrijke schakels in onze basiself) en het naar inkomende transfers toe stil was of er veel twijfel was besloot ik toch in gesprek te gaan met jullie. Die gesprekken waren zeer positief en het vertrouwen in mij en de sportieve ambitie die jullie uitstralen charmeerden me."


"In de herfst van mijn carrière had ik geen zin om tegen de degradatie te vechten in 2e, maar wel om voor de prijzen te strijden in 4e. Ik denk dat ik met mijn winnersmentaliteit en ervaring de jonge gasten doorheen moeilijke momenten in een wedstrijd kan loodsen."


"Het is ook mijn taak gezien mijn positie op het veld om de lijnen uit te zetten en op bepaalde momenten te weten wanneer we de bal eens in de ploeg moeten houden en eventjes de rust moeten bewaren. Ik kan ook hard zijn, maar zal m'n ploegmaten ook uit de wind zetten als het moet."


"Ik kijk er alvast naar uit om de ploeg wat te proberen bij brengen en de jonge talenten onder m'n vleugels te nemen.Ons seizoen is gezien de kwaliteit die er momenteel zit en ervaring en kwaliteit die er bij komt enkel geslaagd bij promotie. Rechtstreeks of via eindronde."

Simon Vandewalle

"Ik kom naar KSK Wenduine omdat ik in de herfst van me cariere graag nog eens mee zou doen voor een titel, en omdat ik me wel kan vinden in de ambitie van de club, jeugdwerking"


"Ik heb bij knokke, kleit, heist, lissewege geschot, speel al van m’n 16 jaar in eerste ploeg en ik weet hoe belangrijk een oudere speler es om je te helpen te begeleiden , je te kalmeren wanneer het minder gaat …… ook geloof ik als ik als 39 jarige het voortouw kan nemen op bijvoorbeeld fysiek vlak dat de jonge spelers ernaar op kijken enzovoort lead by example is m’n moto"


"Het Seizoen is geslaagd als we minstens eindronde halen en als we een fundering kunnen leggen voor de volgende jaren, en onze jeugd laten doorschuiven"


Max Sypré

"Wenduine is een ploeg met ambities waarvan ik persoonlijk van hou. Hoe mooi zou het zijn om men laatste jaren met een kampioenschap of eindronde af te sluiten."


"Hoe ik jonge spelers iets kan bijbrengen? Door hen looplijnen te geven waar ze zelf nog niet aan denken. Ik heb met Stan braem gespeeld waar ik samen met hem 65 goals heb gemaakt."


"Hoe mooi zou het zijn dat ik met zen broer ook prachtig seizoen kan maken. Mijn seizoen is geslaagd als ik aanvoel dat ik alles wat ikzelf kan geven ook gegeven heb. En dat we als 1bende het seizoen kan afsluiten met promotie. Voor mij zou dit de kers op de taart zijn"

Damon Amys

"Ik kom voor de ambitie en talentvolle spelers dat de club Wenduine heeft en ook voor de leuke ploeg en club waarin ik zal terecht komen . Het is natuurlijk ook fantastisch om terug met dieter, sim & redgy samen te spelen."


"Ik hoop met mijn ervaring jonge spelers gerust stellen en hun te laten voetballen zonder stress en hun bij te sturen op een positieve manier en vooral om te laten genieten van het mooi spelletje"


"Als we promotie kunnen afdwingen op gelijk welke manier maar kampioen spelen zou natuurlijk het mooiste zijn. Wenduine heeft de ambitie om te promoveren dus moeten we daar voor gaan ook."